Anca Blot

Psiholog Clinician si Psihoterapeut/Hipnoterapeut

Sunt psihoterapeut format in hipnoza clinica si psihoterapie ericksoniana si psiholog clinician in supervizare, ambele specializari atestate de Colegiul Psihologilor. Sunt membru al Asociatiei Romane de Hipnoza Clinica, relaxare si terapie Ericksoniana si al Colegiului Psihologilor din Romania.

Ideea centrala in terapia ericksoniana este aceea ca omul are toate resursele necesare pentru a duce o viata implinita si pentru a-si rezolva problemele. Uneori se intampla, insa, in diferite situatii stresante, ca el sa piarda accesul la aceste resurse interioare. Psihoterapia te poate ajuta sa le accesezi din nou si sa traiesti in mod autentic. Hipnoza este un instrument prin intermediul caruia pot fi aduse la suprafata comori nebanuite ale propriului suflet, de care nu erai constient. Printre problemele care pot fi abordate cu acest tip de terapie sunt: starile de anxietate, atacurile de panica, depresia, tulburarile de somn, de alimentatie, cele sexuale, comportamentele adictive, dificultatile in relationarea cu ceilalti, managementul stresului.

In ceea ce priveste procesul de evaluare clinica, pentru mine acesta nu are doar un scop de diagnostic, ci este si un prilej de consiliere si interventie terapeutica.