Dr. Daniela Popa

Medic Specialist Psihiatru

Am absolvit Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, iar din ianuarie 2009 lucrez ca medic specialist psihiatru. In timpul rezidentiatului am colaborat cu Centrul Memoriei, unde am capatat o bogata experienta in patologia geronto-psihiatrica.

Ca medic specialist am acumulat experienta tratand zi de zi persoane cu variate patologii psihiatrice in sistemul medical privat. De asemenea, am dobandit cunostinte valoroase in domeniul adictiilor la camera de garda a Centrului pentru Evaluarea si Tratamentul Toxicodependentelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, cu care am colaborat timp de 2 ani.

O perioada fructuoasa din punct de vedere profesional a fost cea petrecuta in Franta, unde timp de 3 ani am lucrat la “Etablissement Public de Santé Alsace Nord” si la “Hôpital du Hasenrain” din cadrul “Groupe Hospitalier de la Région de Mulhouse et Sud Alsace”. Acolo am avut ocazia sa vad cum functioneaza in practica structuri si servicii psihiatrice pe care le stiam doar din teorie in Romania (spitale de zi, centre de primire terapeutice cu timp partial, echipe mobile, echipe care realizau vizite la domiciliu, centre specializate pentru consumatorii de droguri, serviciu de gerontopsihiatrie). Exista totodata si o foarte buna comunicare si colaborare intre diferitele structuri implicate in evaluarea si tratamentul complex al persoanelor cu tulburari psihice si intre diferitii membri ai echipei multidisciplinare. Oamenii cu care am lucrat mi-au transmis si mie din entuziasmul, atitudinea deschisa si spiritul lor de echipa.

M-am alaturat echipei clinicii Albion Medical, unde am descoperit acelasi entuziasm, deschidere si profesionalism.