Dr. Cristina Nicolae

Medic Specialist Psihiatru
Director Ne-Executiv

Psihiatrii au cel putin doua avantaje fata de restul lumii: nu se feresc sa intre in contact cu patologia psihica, si au o oarecare tehnica si organizare in idei. Desigur, ca orice psihiatru trebuie sa fie mereu informat cu ipotezele genetice, biologice, neuropsihologice despre originea tulburarilor psihice, precum si cu mijloacele terapeutice disponibile. Cu mult timp inainte sa apara psihiatria exista fascinatie intelectuala pentru boala mintala. Atat copiii cat si adultii se pot confrunta cu probleme mai putin vizibile, astfel incat atunci cand apar simptomele ce nu pot fi puse pe seama stresului, oboselii, varstei sau pe seama unei boli organice ar trebui sa acceptam si sa cautam ajutor specializat.

Sunt Medic Specialist Psihiatru, Psihoterapeut de formare psihanalitica in supervizare din 2010 si Doctor in Stiinte Medicale cu Teza de Doctorat “ADHD la varsta adulta” din 2013. Am inceput sa cercetez despre ADHD (Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie) in 2008 in Bucuresti in Spitalul Clinic Al. Obregia, cercetare pe care am continuat-o lucrand in orasul Bristol din Maria Britanie ca Senior Lecturer in Clinica de ADHD  Adulti in 2012.

Din anul 2012 practic psihiatria in Anglia unde am lucrat atat in spital pe o sectie cu pacienti suferind de episoade acute de boala, cat si in comunitate in Serviciul de Urgente Psihiatrice cat si de recuperare. Fiind in legatura cu colegii din Anglia si Bucuresti am pornit acest proiect pentru a ajuta pe toti care se confrunta cu simptome caracteristice pornind de la episoade usoare de boala pana la episoade acute sau boli cronice din sfera psihiatrica.