Dr. Mircea Alexandru Zgardau

Psihoterapeut de orientare Psihanalitica

Sunt psihoterapeut psihanalist cu practică privată în domeniul psihoterapiei si consilierii psihologice precum si cu experienta in coaching si training pentru dezvoltarea de competente din domeniul dezvoltarii personale sau profesionale de tip corporate.

Sunt absolvent al Facultății de Medicină “Carol Davila” din București și al programului de formare în psihoterapie psihanalitică al Fundatiei Româno-Olandeze de Psihoterapie Psihanalitică, membru în Colegiul Medicilor, Colegiul Psihologilor, Asociația Română de Psihoterapie Psihanalitică și în Federația Română de Psihoterapie.

Practica mea privată include terapii scurte, medii și lungi pentru o gamă de dificultăți emoționale și comportamentale din sfera psihopatologiei (depresie, anxietate, atac de panică, stima de sine scăzută, doliu, tulburari de personalitate, adicții, abuz emotional si fizic, tulburări de natură sexuală etc) precum si din zona dezvoltarii personale (dificultati de relationare in cuplu, numirea si gestionarea emotiilor, coaching emotional etc).

Am lucrat si lucrez cu adulți, copii, cupluri, grupuri de pacienti si grupuri de dezvoltare personala. Folosesc tehnici de interviu motivational (atat in lucrul cu pacientii cu adictii dar si in coachingul emotiilor) si terapia prin joc (Play Therapy) în lucrul cu copiii ca metodă ce facilitează exprimarea afectelor si dezvoltarea personalitatii.

Sunt trainer certificat (FORMATOR) de Asociația pentru Formarea Profesională a Adulților în colaborare cu Ministerul Educației și Ministerul Muncii din România si am parcurs programe ample de coaching și management leadership în străinătate. Cei 10 ani de experienta in management, coaching si training in cadrul unei companii multinationale îmi dau posibilitatea să desfășor programe de training pentru dobandirea de competente in managementul personal al emotiilor sau de competente profesionale corporate (time management, stiluri de leadership, evaluarea si managementul initiativei si motivatiei, comunicare asertiva, tehnici de negociere, comportamente pentru a fi eficient la serviciu, inteligenta emotionala, managementul oamenilor prin gestionarea emotiilor etc).

Mă implic activ în popularizarea conceptelor psihanalizei prin participări la conferințe, publicarea de articole în domeniul psihoterapiei psihanalitice si organizarea de proiecte educationale destinate psihoterapeutilor si psihologilor sub egida FROPP/ARPP.