Georgiana Vlad

Psihoterapeut integrativ, Psiholog clinician si Psiholog in psihologia muncii si organizationala

Sunt Psihoterapeut integrativPsiholog clinician și Psiholog în psihologia muncii și organizațională cu drept de liberă practică, membră a Colegiului Psihologilor din România și al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI).

În cei 5 ani de experiență am avut oportunitatea de a lucra atât în businessuri de tip start up dar și în companii naționale și multinaționale unde multiculturalitatea este în prim plan. Oamenii sunt diferiți, asta știm și vedem cu toții, însă dacă persoana cu care interacționăm face parte și dintr-o cultură diferită, lucrurile se pot schimba destul de mult în ceea ce privește stabilirea unei relații profesionale.

Toate aceste experiențe însă pe mine m-au făcut să observ de fapt mai în detaliu similaritățile dintre noi, OAMENII; sunt emoții și manifestări comune, care pășesc dincolo de granița aceasta a culturilor diferite. Am observat că atunci când asculți activ, când dăruiești timp, când ești empatic sau când pur si simplu arăți că ÎȚI PASĂ, nu există să ți se răspundă într-o limbă pe care să nu o înțelegi.

Pot spune că într-un proces psihoterapeutic experiențele trăite sunt similare. Relația client-psihoterapeut este esențială în procesul tău de dezvoltare personală sau de schimbare, și deși eu și cu tine suntem diferiți și poate uneori ai impresia că vorbim limbi diferite, trăim și dezvoltăm emoții împreună astfel încât să formăm o echipă pentru soluționarea impasului în care te afli.

Psihoterapia este despre tine și despre cum te pot eu însoți în a-ți activa resursele interioare.