MEMORY ALBION MEDICAL este un centru al memoriei in cadrul caruia oferim servicii medicale si programe complexe care acopera, in mod integrat, atat nevoile pacientului cu tulburare neurocognitiva (cel mai frecvent produsa de boala Alzheimer), cat si ale familiei acestuia.

Programeaza o pre-evaluare

La MEMORY ALBION MEDICAL – Centrul pentru boala Alzheimer și tulburări cognitive – evaluam intreaga stare de sanatate a pacientului (tulburari cognitive, tulburari mentale asociate, afectiuni somatice), stabilim diagnosticul, oferim consiliere pentru preventia declinului cognitiv. Totodata, familia beneficiaza de suport psihologic personalizat, atat pentru gestionarea procesului de ingrijire a pacientului, cat si pentru pastrarea unui echilibru emotional de lunga durata.

Servicii si programe

Servicii individuale

Serviciile medicale oferite la Memory Albion Medical Centrul pentru boala Alzheimer și tulburări cognitivepot fi accesate partial gratuit (pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie) sau integral cu plata (nu este nevoie de trimitere)

Vezi serviciile

Programe

Programele incluse in cadrul Memory Albion Medical Centrul pentru boala Alzheimer și tulburări cognitivesunt flexibile, usor de adaptat nevoilor fiecarui pacient, cu maximizarea prognosticului favorabil.

Vezi programele

Echipa

Dr. Mihai-Viorel Zamfir

MEDIC SPECIALIST PSIHIATRIE & GERIATRIE-GERONTOLOGIE, DOCTOR IN STIINTE MEDICALE
Coordonator Memory Albion Medical

Dr. Simona Man

Medic Specialist Neurolog

Dr. Octavian Magazin

Medic Specialist Psihiatru

Rita Negrescu

Psiholog Clinician, Kinoterapeut BFTK

Maria Moglan

Psiholog clinician si Psihoterapeut

Mihaela Vintila

Psiholog Clinician
Psiholog specialist clinician cu competente in psiho-oncologie si psihologia muncii

Anca Blot

Psiholog Clinician si Psihoterapeut/Hipnoterapeut

Dr. Ioana Silion

MEDIC PRIMAR PSIHIATRU; DOCTORAND IN STIINTE MEDICALE CATEDRA DE PSIHIATRIE

Dr. Dragoş Zăicescu

Medic Specialist Neurologie

Marinela Sorocianu

Asistent Medical

Programeaza o pre-evaluare

0217965110

Care sunt etapele?

Diagnosticarea precoce

Boala Alzheimer si tulburarile neurocognitive au o evolutie care se intinde pe o perioada lunga de timp (mai multi ani). Au un debut lent, iar inceputul declinului cognitiv este dificil de diagnosticat. Diagnosticarea tarzie limiteaza sansele de incetinire a evolutiei bolii si creste costurile de ingrijire.

De multe ori insa sunt ignorate semnele precoce care fac necesara o vizita la medic: uitarea unor lucruri noi, eforturi repetate pentru reamintirea unor nume de persoane, gasirea cu dificultate a cuvintelor folosite mai rar, episoade de dezorientare in timp si spatiu, efort mental ridicat pentru a desfasura activităti mai complexe.

Programul Proactive Care ajuta la evaluarea simptomelor intr-o faza precoce, cand afectiunea este mai usor de tinut sub control, asigura o abordare integrata, in echipa, a diagnosticului si consiliere pentru pacient privind preventia declinului cognitiv.

Program Proactive Care

Consiliere pentru pacient si familie

Abordarea in context familial a pacientului cu boala Alzheimer sau tulburare neurocognitiva, prin consilierea, simultan si corelat, a pacientului si a persoanelor care se ocupa de ingrijirea sa, ajuta la cresterea semnificativa a eficientei tratamentului.

Programul Memory Care cuprinde, pe langa evaluarea si diagnosticarea pacientului, servicii de consiliere a familiei, pentru acordarea suportului emotional necesar, comunicarea adecvata cu pacientul si sustinerea pacientului in vederea pastrarii autonomiei.

Program Memory Care

Program personalizat de interventie adresat pacientului

Abordarea integrata, in echipa, a diagnosticului bolii Alzheimer sau al tulburarii neurocognitive ajuta la elaborarea unui program personalizat de interventii non-farmacologice multi-modale potrivit pacientului (antrenament cognitiv, terapie pentru reamintire, terapie ocupationala, logopedie, art terapie), in cadrul Programului Family Care.

De asemenea, poate fi evaluat riscul si prevenita aparitia unor afectiuni fizice si tulburari mentale  la persoana ce ingrijeste pacientul si care se poate confrunta cu probleme legate de burn-out, epuizarea fizica, imposibilitatea continuarii activitatii profesionale, pierderea stabilitatii financiare.

Program Family Care

Consilier personal in cadrul programului Complex Care

La Centrul pentru boala Alzheimer si tulburari cognitive Memory Albion Medical, punem mereu accent pe respectarea preferintelor pacientului si ale familiei.

Pentru pacientii aflati intr-un stadiu avansat al bolii Alzheimer sau al unei tulburari neurocognitive, familia poate alege Programul Complex Care care integreaza coordonarea tuturor serviciilor de diagnostic, tratament si suport, de catre un consilier personal.

Acest rol este de obicei asigurat de asistentul social, care se asigura ca un set larg de nevoi de sanatate, sociale, financiare, spirituale sunt avute in vedere pe termen lung, in centrul procesului terapeutic aflandu-se pacientul si familia.

Program Complex Care