Dr Denisa Rahovean

Medic specialist Psihiatru (copii si adolescenti)

Online cu plata

Despre mine

Abordarea mea este bazata pe evidence based medicine si integrez in practica mea modelul bio-psiho-social. Consider esentiala intelegerea interactiunii complexe dintre componenta biologica (genetica, biochimie, dezechilibru hormonal) componenta psihologica (emotii, ganduri, comportamente, personalitate, temperament) si componenta sociala (mediu familial, social, scolar, cultural).

Relatia terapeutica pe care o promovez este bazata pe respect, empatie si validare. Realizez tratament personalizat conform ultimelor ghiduri internationale de buna practica medicala.

Experienta profesionala

Ca medic specialist psihiatrie pediatrica mi-am desfasurat activitatea in Spitalul Universitar Sibiu, atat pe sectie cat si in ambulatorul de specialitate unde am asimilat abilitati de diagnostic, tratament, prognostic si monitorizare a tulburarilor psihice la copii si adolescenti. Tot aici am luat contactul cu componenta neurologica si de recuperare balneofizioterapie.

Din 2019 lucrez in Belgia unde s-a trasat o expertiza in trauma complexa, tulburari de atasament, tulburari de neurodezvoltare (ADHD, tulburare din spectrul autist) la copii, adolescenti si la varsta de tranzitie (18-25 ani)

Momentan coordonez proiecte precum: Infant Mental Health, Interventia precoce a tulburariilor psihotice, Partneri in Parenting.

Formare Profesionala Continua

Am absolvit Facultatea de Medicina Generala din Sibiu, iar ulterior m-am specializat in psihiatrie pediatrica in centrul universitar Cluj-Napoca. Aici am realizat o formare in psihoterapie-psihodrama si am urmat cursul de relaxare si impulscontrol, bazele tehnicilor cognitiv-comportamentale.

Ulterior, in Belgia, am urmat multiple cursuri si formari, printre care: Tratamentul traumei complexe (Suzette Boon), Terapeut in dialectica comportamentala (Dialexis), Modelul Neurosecvential (Bruce Perry) si Tehnica de comunicare NVR (non violent resistence).