Dr. Alexandru Bondar

Medic Primar Psihiatru

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Despre mine

Deşi atras într-o primă etapă de psihoterapie, presiunea muncii din spital m-a făcut să mă orientez spre o abordare psihofarmacologică, adică utilizarea medicamentelor psihotrope în tratarea suferinţelor psihice.

În practica mea am două principii care mă guvernează. În primul rând orice medicament presupune o evaluare riguroasă a riscurilor şi beneficiilor, pe care le explic pacientului, punând pe primul plan siguranţa acestuia. Un al doilea principiu este ca intervenţia medicamentoasă sa fie minimă: o doză cât mai mică de tratament, un număr redus de medicamente (de preferat monoterapie), iar durata tratamentului să fie cât mai scurtă.

Îmi face plăcere să lucrez cu pacienţii mei, îi ascult, mă pun în locul lor, fiind conştient că şi medicul are ceva de învăţat de la fiecare pacient.

Experienta profesionala

În perioada 2015-2017 am activat ca medic specialist într-un spital de psihiatrie din Franţa. Aici am lucrat atât cu pacienţi internaţi, cât şi cu pacienţi trataţi în ambulatoriu, patologia psihică fiind una variată: depresie, tulburări bipolare, simptomatologie anxioasă, psihoze, tulburări de apetit şi de personalitate, etc. Gravitatea cazurilor întâlnite a fost una severă, presupunând o provocare continuă din partea mea în stabilizarea pacienţilor. 

Între 2017 şi 2019 mi-am continuat activitatea într-o policlinică multidisciplinară din Sectorul 1 (zona Pieţei Chibrit). În plus faţă de experienţa din Franţa am întâlnit şi o patologie psihică a vârstnicului: tulburări depresive si anxioase, demenţe. 

Din octombrie 2019 m-am alăturat echipei de la Albion Medical.

Pregatire medicala

După absolvirea Facultăţii de Medicină din Bucureşti mi-am desfăşurat activitatea în cadrul Spitalului „Alexandru Obregia” unde am terminat rezidenţiatul în anul 2014.