Dr. Mihai-Viorel Zamfir

MEDIC SPECIALIST PSIHIATRIE & GERIATRIE-GERONTOLOGIE ATESTAT ECOGRAFIE GENERALĂ, DOCTOR ÎN ȘTIINȚE MEDICALE
Director Clinica
  • atestat în managementul serviciilor de sănătate;
  • atestat ecografie generală;
  • expertiză în domeniul bolii Alzheimer și tulburărilor neurocognitive
  • cadru didactic UMF Carol Davila.

Motto-ul meu: Echilibru, Tonus și Stare de Bine

Sunt medic cu dublă specializare, psihiatrie & geriatrie-gerontologie ceea ce îmi permite o abordare integrată asupra sănătății psihice și fizice. Am experiență clinică în sistemul de sănătate public și privat și în asistența de lungă durată din România. Sunt cadru didactic la Disciplina Fiziologie II-Neuroștiințe, Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila din București și am obținut doctoratul în medicină în cadrul aceleiași universități cu tema: Legătura dintre fragilitate și afectarea cognitivă la vârstnicii cu boală cronică de rinichi.

După ce am participat la coordonarea mai multor proiecte din sfera societății civile și de cercetare m-am alăturat echipei Albion Medical în calitate de coordonator din dorința de a participa la dezvoltarea unei clinici care vizează o abordare integrată pentru sănătate mentală și probleme medicale, holistică, apropiată de pacient si membrii familiei, într-un mediu cald și prietenos. Ce îmi doresc este ca pacienții care trec pragul Albion Medical să rămână cu o impresie plăcută legată de calitatea serviciilor și să revină atunci când problemele de sănătate sau evenimente dificile din viață îi determină să caute suport medical sau psihologic.

Ca psihiatru acord o atenție crescută abordării bio-psiho-sociale. Sunt un bun ascultător și pun accent pe empatie, consiliere și confidențialitate. Cred în importanța psihoterapiei și a consilierii pentru orice persoană care trece prin perioade solicitante emotional și care prezintă depresie, anxietate sau probleme legate de stres.  Acord tot suportul pacienților care au suferințe psihice pentru a le depăși folosind metodele avute la dispoziție -consilierea/psihoterapia și/sau metode psihofarmacologice- decizia finală respectând opțiunea pacientului. Am participat la programe de formare internaționale în gerontopsihiatrie, adicții și interviu motivațional. Cele două specialități psihiatrie&geriatrie mă ajută să am o deschidere mai largă față de psihiatria de legătură, care se ocupă de diagnosticarea și managementul tulburărilor mentale la persoanele cu afecțiuni somatice (boli cardiovasculare, pulmonare, renale ș.a.) Sunt pasionat de neuroștiințe și mă interesează inovația în domeniul bolii Alzheimer, afecțiunilor neurocognitive, stresului și psihosomaticii.

Consider că stigma la adresa psihiatriei și a tulburărilor mentale nu își are locul în societatea contemporană și încerc să ajut pacienții în acest sens prin empatie și atitudine pozitivă.

Ca geriatru mă ghidez după regula de aur a prevenției și depistării precoce a afecțiunilor corelate cu procesul de îmbătrânire. În geriatrie abordarea este orientată către managementul integrat al comorbidităților și sindroamelor geriatrice (căderi, imobilizare, afectare cognitivă, fragilitate) iar standardul pentru evaluarea stării de sănătate este evaluarea multidimensională. Cred în importanța acestei specialități prin perspectiva mai largă, integrativă, pe care o are, prin accentul pe care îl pune pe creșterea calității vieții vârstnicilor cu afecțiuni multiple, dar și prin importanța prevenției afecțiunilor asociate vârstei.

Sunt pasionat de ecografie pe care o consider stetoscopul modern al medicinii secolului 21. Am urmat mai multe programe de formare în ecografie abdominală, tiroidiană și de părți moi.

În timpul liber ascult jazz și muzică clasică și fac sport pentru sănătatea corpului și a minții.