Dr. Octavian Magazin

Medic Specialist Psihiatru

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Domenii de interes

  • Tulburările cognitive (demențe, ADHD)
  • Tulburările afective (în special depresiile)
  • Tulburările anxioase

Despre mine

Am ales să practic psihiatria datorită variațiilor de interacțiune interpersonală a situațiilor dificile și puțin cuantificabile ale pacientului psihiatric. 

Chiar și în cazurile mai solicitante ale acestei specialități, consider că este ca în sport: o partidă „muncită” este și o partidă din care toți partenerii de joc au ceva de învățat. Ca atare, din respect față de mine și față de subiectul muncii mele (pacientul), încerc să merg până în pânzele albe, întărind în același timp relația terapeutică medic – pacient. 
Potențialilor pacienți psihiatrici le-aș spune de la bun început următoarele: boala psihiatrică nu este un flagel sau un motiv de rușine și de slăbiciune față de ceilalți, este pur și simplu o boală la fel ca alte afecțiuni fizice ale organismului nostru. Mai expuși bolii psihiatrice sunt persoanele sensibile,  inteligente, muncite, devotate, cele care nu trăiesc grobian. 
În consecință, să nu ezite să ceară ajutorul psihiatrului, deoarece, ca în orice boală, diagnosticul și tratamentul din timp vor crește șansele de însănătoșire. Dacă te simți afectat în performanțele tale la locul de muncă sau dacă ai probleme în familie, cere ajutorul unui psihiatru sau al unui psiholog. Problemele interpersonale și cele profesionale sunt printre caracteristicile unei boli care poate fi de origine psihologică (sufletească).

Hobbyurile mele sunt schiul, tenisul de câmp, caiacul, muzica de jazz, blues, clasică și … socializarea. Am ales reîntoarcerea în țară, având experiența, de altfel, superbă a SUA, deoarece, acolo am învățat că identitatea supraindividuală este cea națională, care include limba, familia, obiceiurile și multe altele…

Experienta profesionala

  • Medic Psihiatru din Noiembrie 2016, rezidențiat efectuat predominant în Spitalul Militar Central Carol Davila, București.
  • Freelance Manager și Monitor studii clinice – 2010 – prezent (predominant oncologie, boli infecțioase precum și alte arii terapeutice: diabetologie, psihiatrie, nefrologie, urologie, reumatologie, neurologie, fazele 1-4)
  • Consultant pentru reglementările naționale și europene ale studiilor clinice – 2010 – prezent

Pregatire medicala

  • Universitatea de Medicină și Farmacie, Carol Davila, București – 2003
  • Licență în Medicină Statele Unite ale Americii: Step 1, Step 2, Step 2CS și step 3 – 2003 – 2006
  • Cursuri de formare în practică supervizării (monitorizării) studiilor clinice – Viena, Cambridge, Roma, Londra, Lisabona, Berlin,  Praga: 2007-2015
Translate »