Dr Iuliana Rotaru

MEDIC SPECIALIST DIABET SI BOLI DE NUTRITIE

De la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara ca studenta, am ajuns rezidenta la Institutul National de Diabet “Nicolae Paulescu” din Bucuresti, unde mi-am efectuat pregatirea in specialitatea de Diabet zaharat si Nutritie, iar acum ma gasiti medic specialist in cadrul echipei de profesionisti ALBION.

Ce pot spune despre “mentalitatea unei specialitati medicale” dupa cativa ani de experienta clinica?

Diabetul- se trateaza in Bucuresti cum se trateaza si in Timisoara; diabetul se trateaza in Romania cum se trateaza si in Europa, dar si in Statele Unite. Acestea datorita paletei terapeutice foarte moderne si eficiente in obtinerea echilibrului glicemic, respectiv metabolic.

Nutritia- alimentatia insa in Romania are specificul ei traditional, cu greu renuntam la obiceiurile nocive pentru un stil de viata sanatos incepand inca din farfurie. De aceea, detalierile nutritionale va vor parea banalitati, insa poate nu v-ati decis ca de ASTAZI sa incepeti sa
traiti sanatos si sa va alimentati sanatos. Iar daca dumneavoastra cunoasteti diete deosebite, eu nu cunosc si va astept sa le discutam in cabinet.

Cine sunt eu? O persoana care crede in Dumnezeu, care considera ca viata atat cat ne este data de Cel de Sus, trebuie traita echilibrat; care a inteles suferinta alaturi de bolnavi, dar care poate prea
pesimist intr-o clinica medicala unde dominant colegii se preocupa de sanatatea si echilibrul mental, prea pesimist considera ca viata ar putea fi traita frumos daca nu ar exista atatea obstacole: boala, bolile, pierderea celor dragi, cutume sociale nefaste, si multe alte obstacole, insa care ar putea fi razbatute zambind si triumfand pentru ca de noi insine depinde totul.

Va astept la consultatii.