Stagiu de practica psihologica dedicat psihologului clinician – student, masterand sau aflat la inceput de drum, organizat de clinica de psihiatrie-psihoterapie Albion Medical

De la consimtamantul informat la raportul de evaluare. Interventia psihologica de scurta durata

Student sau masterand la facultatea de psihologie ori psiholog clinician aflat la inceput de drum? Probabil gasesti multe provocari in a fi practician in domeniul psihologiei clinice. Asa ca, noi, ne-am gandit sa te ajutam sa faci primii pasi!

Obiective principale

Veti afla despre:

 • cum se face o evaluare psihologica pentru medicul specialist (psihiatru), pentru Comisia de Incadrare in Grad de Handicap, care sunt principalele teste care se utilizeaza:
 • cum initiem si ghidam un demers de consiliere psihologica in calitate de psiholog clinician, dar si alte informatii utile. Cursul este unul orientat catre partea practic-aplicativa.

Te invitam sa participi la cele trei module de practica profesionala.

Subiectele pe care ti le propunem sunt:

 • Forme de exercitare a profesiei de psiholog clinician;
 • Consimtamantul informat;
 • Evaluarea facuta la cererea medicului psihiatru pentru principalele tulburari (deteriorare cognitiva – demente – si tulburari ale dispozitiei). Sunt prezentate modele de fise de interviu, fisa observatie structurata, teste profesionale utilizate in evaluarea dementei si a depresiei;
 • Structura raportului de evaluare – este prezentat modelul de raport de evaluare pentru medicul psecialist
 • Evaluarea facuta de psihologul clinician pentru Comisia de Incadrare in Grad de Handicap (demente si depresie) – teste utilizate;
 • Structura raportului de evaluare pentru Comisia de Incadrare in Grad de Handicap;
 • Consilierea psihlogica facuta de psihologul clinician – exeercitii practice.

Sunt prezentate studii de caz din portofoliul personal.

In cadrul uneia dintre intalniri veti avea ocazia sa discutati cu un medic psihiatru cu experienta despre cerintele si asteptarile pe care medicu specialist le are de la colaborarea cu un psiholog clinician.

La finalul stagiului de practica se elibereaza adeverita de practica si diploma de participare.

Stagiul de practica se desfasoara in zilele de sambata pe parcursul a 3 intalniri in zilele de 9, 16 si 23 martie 2019 intre orele 10.00 – 14.00

Taxa participare (include mapa de curs):

 • 150 lei / persoana / intalnire

sau

 • 400 lei daca achitati intregul stagiu de practica (3 intalniri)

Taxa de participare se achita in ziua cursului la secretariat. Daca optati pentru achitarea intregului modul suma de 400 lei se achita integral la prima intalnire.

Mentori curs:

 • Iulia Pasarin – psiholog clinician specialist si psihoterapeut integrativ
 • Alexandru Aricescu – medic psihiatru specialist

Inscrierile se fac prin e-mail [email protected] sau la numarul de telefon 0728.967.011. Daca inscrierea se face pe e-mail, va rugam sa lasati si un numar de telefon la care puteti fi contactat, nume, prenume, CNP, serie si numar de buletin pentru completarea datelor contabile si a adeverintei. Furnizarea acestor date implica acceptul dumneavoastra de a va prelucra datele personale conform Regulamentului General Pentru Protecția Datelor Personale (GDPR) EU 2016/679 de catre Clinica Albion Medial in calitate de organizator.

Clinica se afla in Bucuresti, zona Foisorul de Foc.

Mijloace de transport: troleibuze: 69, 85 sau autobuze 133, 135 statia Foisorul de Foc.

Va asteptam cu bucurie pentru a va ghida primii pasi in viitoarea cariera de psiholog clinician!

Programare consultatie        0786.442.249