Clinica Albion Medical

ADHD si AUTISM Adult

Ce este ADHD-ul?

ADHD este cunoscut ca fiind o tulburare hiperkinetica. De obicei diagnosticul este stabilit in copilarie (in special pentru formele severe), insa 50-60% dintre adolescenti continua sa prezinte aceste simptome si in perioada adulta.

Ca urmare, adultul cu ADHD intampina dificultati de concentrare, poate avea performanta scazuta la facultate sau serviciu, are probleme in pastrarea locului de munca si a relatiilor. Unele persoane ajung sa faca abuz de substante sau sa aiba chiar probleme cu politia si justitia.

Prin diagnosticarea si tratarea tulburarii ADHD la adult, starea pacientului se poate ameliora semnificativ, ajungand sa duca o viata normala.

Clinica Albion Medical a creat in anul 2020 primul program romanesc de diagnostic si tratament pentru adultii ce sufera de tulburarea ADHD, manifestata fie prin deficit de atentie, fie prin hiperactivitate sau combinat. Serviciile de psihiatrie si psihologie/psihoterapie ale Clinicii Albion Medical sunt oferite de o echipa formata din 4 medici psihiatri si 5 psihologi care au dobandit experienta in diagnosticarea si tratamentul ADHD Adult. Evaluarile psihologice sunt oferite doar cu plata deoarece numarul de decontari CAS pentru servicii de psihoterapie este extrem de mic prin comparatie cu numarul mare de cereri din partea pacientilor. Ca urmare, accesul la evaluari psihologice cu plata este mult mai rapid si facil pentru pacienti. Pacientul poate opta atat pentru consultatii in Clinica cat si pentru consultatii Online. Evaluarile psihiatrice se pot face atat cu plata cat si cu decontare CAS daca pacientul are bilet de trimitere spre Psihiatrie in clinica noastra

Servicii ADHD Adult

Serviciile cu plata pentru evaluari psihiatrice sau psihologice si tratamentele psihoterapeutice pentru ADHD Adult ale Clinicii Albion Medical:

 • Consultatie initiala psihiatrie ADHD Adult 250 lei

  Screening si evaluare (60 min)

 • Evaluare psihologica prin Teste specifice ADHD Adult (Diva 5 si alte teste in functie de particularitatile pacientului 450 lei

  2 sedinte- durata variaza in functie de particularitatea fiecarui caz

 • Consultatie de control psihiatrie ADHD Adult 200 lei

  Control ADHD - stabilire diagnostic, evaluari regulate de control si recomandari tratament (30 min)

 • Consiliere si psihoterapie pentru ADHD Adult (45 min/sedinta) 180 lei

 • Consultatie SECOND OPINION ADHD Adulti 300 lei (320 lei medic primar)

Ce este Tulburarea de spectru autist?

Autismul este o tulburare de dezvoltare a creierului ce afecteaza comportamentul, modul de gandire , comunicarea si interactiunea cu ceilalti. Este o afectiune de neurodezvoltare ce poate fi observata de parinti din copilarie. Aceasta afectiune nu dispare, ea se continua si in perioada de adult.

Adultul cu autism are dificultati in stabilirea unor relatii stranse de prietenie cu alte persoane si poate deveni mai izolat; are comportament atipic si dificultati in exprimarea lingvistica; poate avea nivel redus de empatie si o capacitate scazuta de comunicare nonverbala. Adultul cu autism poate avea un comportament repetitiv in viata de zi cu zi sau o rigiditate crescuta la schimbare si un egocentrism exagerat. Memoria poate fi foarte buna si multi pot excela in anumite domenii. Multi pot suferi cu depresie, anxietate si tulburari de somn. Intelegerea de sine si reflectarea interioara pot fi dificile.  Manifestarile de iubire pot fi stangace si incomode.

Tratamentul consta in sesiuni de psihoterapie specifice acestei conditii. In general, simpla aflare a acestui diagnostic de catre persoana afectata de autism este ca o usurare si o intelegere a situatiei sale. Diagnosticarea se face printr-o evaluare psihiatrica si psihologica specifica acestei afectiuni. Pacientul adult diagnosticat cu Autism  poate beneficia de sesiuni de psihoterapie tintite pentru aceasta afectiune. Tratamentul medicamentos se adreseaza de obicei comorbiditatilor de tip depresie, anxietate, tulburari de somn, etc.

Servicii Autism Adult

Serviciile de evaluari psihiatrice sau psihologice si tratamentele psihoterapeutice pentru Autism Adult ale Clinicii Albion Medical sunt doar cu plata.

 • Consultatie initiala psihiatrie Autism Adult 250 lei

  Screening si evaluare (60 min)

 • Evaluare psihologica inclusiv Teste specifice Autism Adult 550 lei

  2 sedinte- durata variaza in functie de particularitatea fiecarui caz

 • Consultatie de control psihiatrie Autism Adult 200 lei

  Control Autism - stabilire diagnostic, recomandari tratament si evaluari regulate de control 30 min)

 • Consiliere si psihoterapie pentru Autism Adult (45 min/sedinta) 180 lei

 • Consultatie SECOND OPINION Autism Adulti 300 lei (320 lei medic primar)

Psiholog Clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie integrativa; Evaluari psihologice Autism Adult

Cu plata

In Clinica sau online

Echipa

Medic Primar Psihiatru; Doctorand in Stiinte Medicale Catedra de Psihiatrie

Director de Dezvoltare

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Medic Specialist Psihiatru - Cluj-Napoca

Doar consultatii online
cu plata

Medic Specialist Psihiatru Psihoterapeut cognitiv-comportamental in formare

CAS sau cu plata

In Clinica sau online

Medic specialist psihiatru cu competenta in psihoterapie pozitiva

Psiholog Clinician si Psihoterapeut - Cluj Napoca

Doar consultatii online
cu plata

Psiholog Clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie cognitiv-comportamentala

CAS sau cu plata Online sau in Clinica,

Psiholog Clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie integrativa; Evaluari TSA Adult

Cu plata

In Clinica sau online

Psiholog Clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie cognitiv-comportamentala

CAS sau cu plata

In Clinica sau online

Translate »