Intrebari frecvente

1. Care sunt serviciile medicale pe care le ofera Clinica Albion Medical?

 • Psihologie si Psihoterapie (CAS si cu plata)
 • Psihiatrie (CAS si cu plata)
 • Evaluari ADHD Adult (CAS sau cu plata)
 • Evaluari Autism Adult (doar cu plata)
 • Neurologie (CAS si cu plata)
 • Endocrinologie (cu plata)
 • Evaluari endocrinologice pentru Disforie de gen (cu plata)
 • Diabet zaharat, boli metabolice si boli de nutritie (cu plata)
 • Ecografie (cu plata)
 • Mai multe detalii despre Servicii si Preturi la Specialitati medicale

2. Oferiti si consultatii gratuite cu decontare CAS la Clinica Albion Medical?

Serviciile de Psihiatrie, Psihologie, Psihoterapie si Neurologie sunt oferite atat gratuit prin decontare CAS (cu card de sanatate si bilet de trimitere de la medicul de familie) cat si cu plata, in functie de cererea pacientului si de limitele impuse de contractul cu Casa de Asigurari de sanatate). In cazul in care doriti Psihoterapie cu decontare (gratuit) vetiavea nevoie de bilet de trimitere pentru o evaluare psihiatrica mai intai in cadrul clinicii noastre. Medicul psihiatru va va indruma catre unul dintre psihologii clinicii, in functie de afectiunea dumneavoastra.

3. Cum pot accesa servicii gratuite de psihoterapie la Clinica Albion Medical?

Serviciile de psihoterapie si psihologie sunt clasificate de CAS ca “servicii conexe” si ele nu pot fi decontate (platite) de catre CAS decat atunci cand au fost recomandate de un medic specialist din clinica noastra. De aceea veti avea nevoie de cardul de sanatate si un bilet de trimitere pentru specialitatea Psihiatrie in cadrul clinicii noastre mai intai. Odata ce aveti aceste documente ne puteti contacta telefonic la numerele de telefon 0786 442249 sau 021 796 5110. 

Mai multe detalii poti gasi in blogul nostru la Cum puteti accesa serviciul de Psihologie/Psihoterapie la Clinica Albion Medicalt

4. Cu ce mijloace de transport pot ajunge la Clinica Albion Medical?

Clinica Albion Medical este localizata central in Bucuresti, in Sectorul 2, chiar langa Foisorul de Foc, pe Str. Dimitrie Onciul nr. 14.

Mijloacele de transport din zona clinicii sunt: 

 • Statia Foisorul de Foc- Autobuze 133, 135 si Troleibuze 69, 79, 85 si 86
 • Statia Pache Protopopescu- Tramvai 14
 • Statia Metrou Bucur Obor

5. Este Clinica Albion Medical accesibila pentru persoanele cu dizabilitati motorii sau in carucior cu rotile?

Da, Clinica Albion Medical are 2 locuri de parcare marcate in fata Clinicii si care sunt destinate doar pentru pacientii cu handicap. Clinica este echipata cu un scaun liftant ce poate asigura accesul persoanelor in carucior cu rotile. De asemenea camerele de consultatii si toaleta pacientilor  sunt spatioase si permit manipularea caruciorului cu rotile. 

Va rugam informati Receptia in momentul cand solicitati programarea despre faptul ca aveti o dizabilitate motorie si veti necesita ajutor . In acest fel veti putea primi toata atentia necesara din partea noastra atunci cand va veti prezenta in Clinica.

6. Clinica Albion Medical ofera si consultatii gratuite pentru evaluarile ADHD Adult?

Da, evaluarile psihiatrice ADHD Adult pot fi facute atat cu plata, cat si cu decontare CAS (gratuit pentru pacient). Consultatiile cu decontare CAS pot fi oferite doar de catre clinicienii care se afla in contract CAS in cadrul clinicii noastre. Totusi, deoarece decontarile CAS pentru servicii de psihologie/psihoterapie sunt extrem de limitate de catre Casa de Asigurari, pot aparea liste lungi de asteptare. De aceea, accesul prin consultatii si sesiuni psihologice cu plata este mult mai rapid si mai facil. Detalii aici 

7. Oferiti la Clinica Albion Medical si consultatii pentru Disforie de gen?

Da, Dr Cristina Blot, medic specialist endocrinolog, ofera consultatii pentru diagnosticarea disforiei de gen. Mai multe detalii gasiti in blogul nostru la Despre Disforia de gen cu Dr Cristina Blot, medic specialist endocrinolog

8. As putea beneficia de consultatii online pentru diagnosticare ADHD Adult la Clinica Albion Medical?

Da, Clinica Albion Medical ofera consultatii online sau in Clinica pentru evaluarea si diagnosticarea ADHD Adult. Clinica dispune de o echipa de psihiatri si psihologi cu experienta in domeniul diagnosticarii si tratamentului farmaceutic si non-farmaceutic ADHD Adult. Consultatiile pot fi oferite cu plata sau gratuit (prin decontare CAS pentru pacientii care au card de sanatate si bilet de trimitere, insa lista de asteptare poate fi lunga). Consultatiile CAS se ofera in special in clinica, conform regulamentului CAS. Doar medicii in contract CAS pot oferi consultatii gratuite decontate CAS. 

Consultatiile cu plata constau in:

– evaluare psihiatrie – 250 lei

– evaluare psihologie prin teste psihologice specifice (de obicei 2 sesiuni)- 450 lei ( 250 + 200)

– consultatie psihiatrie pt diagnostic si initiere tratament (200 lei)

– evaluari ADHD adult repetate pt ajustarea tratamentului- 200 lei

– sesiuni psihoterapie CBT pt ADHD Adult- 250 lei 

In ceea ce priveste tratamentul medicamentos, acesta se bazeaza pe ghidurile din Romania. Medicatia existenta in Romania nu include lisdexamfetamina din pacate. Retetele de Concerta sau Atomoxatina pot fi trimise pacientilor prin curier pe teritoriul Romaniei, iar plata curierului este in responsabilitatea pacientului. Pentru pacientii romani care se afla inafara Romaniei, medicul poate oferi un Raport de diagnostic care include rezultatele testelor psihologice, iar acest raport poate fi folosit in tara unde pacientul locuieste, desi este posibil ca medicul dintr-o alta tara sa nu accepte sa scrie o reteta pe baza unui raport extern.  Pentru o programare online, puteti accesa platforma Docbook aici

Translate »