ADHD Adult este un program de diagnostic si tratament pentru adultii ce sufera de tulburarea ADHD, manifestata fie prin deficit de atentie, fie prin hiperactivitate sau combinat. Serviciile de psihiatrie si psihologie/psihoterapie ale Clinicii Albion Medical pot fi oferite atat cu plata cat si prin decontare CAS (cu bilet de trimitere). 

ADHD este cunoscut ca fiind o tulburare hiperkinetica. De obicei diagnosticul este stabilit in copilarie (in special pentru formele severe), insa 50-60% dintre adolescenti continua sa prezinte aceste simptome si in perioada adulta.

Ca urmare, adultul cu ADHD intampina dificultati de concentrare, poate avea performanta scazuta la facultate sau serviciu, are probleme in pastrarea locului de munca si a relatiilor. Unele persoane ajung sa faca abuz de substante sau sa aiba chiar probleme cu politia si justitia.

Prin diagnosticarea si tratarea tulburarii ADHD la adult, starea pacientului se poate ameliora semnificativ, ajungand sa duca o viata normala.

Crezi ca esti un adult cu ADHD? Ai aflat despre testul de Screening ASRS-5?

Incearca testul de screening tradus din engleza in romana de colega noastra Dr Mira Milea-Carmaciu si care poate fi accesat la https://miratek.org/screening-asrs-5

Informațiile obținute prin acest screening pot sugera necesitatea unui interviu clinic aprofundat. Întrebările din ASRS-5 sunt în concordanță cu criteriile DSM-IV, actualizate în baza versiunii DSM-5 și abordează manifestările simptomelor ADHD la adulți.

 Rezultatele obținute prin acest screening pot sugera necesitatea unui interviu mai aprofundat cu clinicianul, neavând valoare diagnostică certa.

Servicii ADHD Adult

Serviciile de evaluari psihiatrice sau psihologice si tratamentele psihoterapeutice pentru ADHD Adult ale Clinicii Albion Medical sunt oferite atat in contract CAS cat si cu plata, la alegerea pacientului. In cazul in care alegeti servicii decontate CAS (gratuite pentru pacient) aveti nevoie de bilet de trimitere catre serviciul Psihiatrie al Clinicii noastre.

 

Pentru consultatiile cu plata nu este nevoie de bilet de trimitere, iar preturile sunt:

• Consultatie initiala psihiatrie ADHD Adult – Screening si evaluare (60 min) – 250 lei

Evaluare psihologica  inclusiv Teste specifice ADHD Adult (2 sedinte- durata variaza in functie de particularitatea fiecarui caz) –  350 lei)

Consultatie de control psihiatrie ADHD Adult – Stabilire diagnostic si recomandari tratament (30 min) – 180 lei (in interval de 30 de zile de la data consultatiei initiale de psihiatrie)

Consiliere si psihoterapie pentru ADHD Adult (45 min/sedinta) – 180 lei

 

Echipa
Dr Iulia Mira Milea Crmaciu 2022

Medic Specialist Psihiatru

Consultatii online
cu plata

Medic Primar Psihiatru; Doctorand in Stiinte Medicale Catedra de Psihiatrie

Doar cu plata

Online sau in Clinica

Medic Specialist Psihiatru

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Medic Specialist Psihiatru - Cluj-Napoca

Doar consultatii online
cu plata

Psiholog Clinician si Psihoterapeut / Hipnoterapeut

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog specialist clinician cu competente in psiho-oncologie si psihologia muncii

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog Clinician si Psihoterapeut - Cluj Napoca

Doar consultatii online
cu plata

Psiholog Clinician si Psihoterapeut

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Programează o evaluare

Care sunt etapele?

Stabilirea diagnosticului este un proces complex ce implica:

  • un prim consult la medicul psihiatru (ce cuprinde un interviu, stabilirea istoricului medical al pacientului, istoricul patologiei, investigarea patologiei somatice)
  • de obicei doua sesiuni de evaluari psihologice ADHD cu aplicarea de teste specifice in timpul consultatiilor
  • consultatie de control la medicul psihiatru pentru interpretarea coroborata a rezultatelor testelor, stabilirea diagnosticului si recomandari de tratament.

Tratamentul recomandat poate include sedinte suplimentare de consiliere si psihoterapie pentru ADHD Adult.

Dupa stabilirea diagnosticului si inceperea tratamentului, este recomandata prezentarea periodica la consultatii de control la medicul psihiatru care urmareste evolutia starii pacientului si stabileste eficienta tratamentului.