Despre medicina interna

Medicul internist este responsabil de diagnosticarea și tratamentul unei multitudini de afecțiuni (pulmonare, digestive, cardiovasculare, etc)

 Medicul internist poate trata hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, boala coronariană, tulburări de ritm cardiac in limitele competentelor sale. Printre afecțiunile gastroenterologice tratate de medicul internist se afla: colonul iritabil, litiaza biliara, indigestiile, constipatia, etc). 

Medicul internist realizeaza anamneze complete si efectueaza examinări fizice amănunțite și poate solicita investigații suplimentare, cum ar fi analize de sânge și imagistică medicală, pentru a stabili un diagnostic corect și a recomanda tratamentul adecvat.

Multi medici internisti au competente in ecografie generala, inclusiv vasculara. 

Frecvent, medicul internist consiliaza pacienții cu privire la implementarea unui stil de viață sănătos și prevenirea bolilor. Consilierea implica educația pacienților cu privire la o alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate, renunțarea la fumat sau alcool și controlul stresului. Aceste modificări de stil de viață pot contribui semnificativ la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor afecțiuni cronice.

 

Translate »