Serviciul de evaluare si suport

Memory Albion Medical

MEMORY ALBION MEDICAL este un Serviciu de Evaluare si Suport pentru pacienti cu  forme usoare de afectare a memoriei pana la forme severe in boala Alzheimer, demente de alte etiologii, boli cronice, afectiuni oncologice sau ca urmare a unor interventii chirurgicale majore, invalidante sau nu. Oferim consultatii de psihiatrie, psihologie, neurologie, endocrinologie, diabet zaharat, boli metabolice si nutritie, medicina interna. Oferim suport psihologic  si apartinatorilor.

La MEMORY ALBION MEDICAL – oferim un program de evaluare si interventie in cazul unor schimbari mai mici sau mai mari ale functiei cognitive – evaluam intreaga stare de sanatate a pacientului cu tulburari cognitive (probleme de memorie, tulburari mintale asociate, afectiuni somatice), stabilim diagnosticul, oferim consiliere pentru preventia declinului cognitiv. Totodata, familia poate beneficia de suport psihologic personalizat, atat pentru gestionarea procesului de ingrijire a pacientului, cat si pentru pastrarea unui echilibru emotional de lunga durata.

Servicii si programe personalizate

1. Diagnosticare precoce

A. Persoane care se adreseaza in mod direct pentru o evaluare a functiei cognitive sau pentru a doua opinie. Consult Psihiatrie sau Neurologie, Evaluare psihologica.

B. Persoane care se adreseaza oricarui serviciu medical din cadrul Clinicii Albion Medical si primesc o recomandare de evaluare a functiei cognitive si a simptomelor psihice asociate acesteia (afective, anxietate, insomnie).

Pret: Gratuit (CAS) sau 200 RON/consultatie medic specialist sau 220 RON/consultatie medic primar.

2. Program personalizat de interventie adresat PACIENTULUI cu tulburari de memorie sau alte afectiuni neurocognitive

A. Pachet de evaluare multidisciplinara

 • Psihiatrie si Neurologie
 • Psihiatrie, Neurologie si alta specialitate in functie de afectiunile somatice ale pacientului (medicina interna, endocrinologie, diabet zaharat, boli metabolice)

Pret: Gratuit (CAS) sau 200 RON/consultatie medic specialist sau 220 RON/consultatie medic primar.

B. Consiliere si suport psihologic asigurate de psihologi clinicieni in programe personalizate, in mod individual sau in terapii de grup.

3. Consiliere pentru pacientul cu tulburari de memorie sau afectiuni neurocognitive si FAMILIA sa

Consiliere si suport psihologic asigurate de psihologi clinicieni in programe personalizate:

 • Pacient si membri ai familiei
 • Membrii familiei individual sau in terapii de grup

Nou!

Sesiuni de grup pentru Stimulare Cognitiva, Terapie Ocupationala si Psihoterapie de suport

Ce este stimularea cognitivă

Stimularea Cognitiva este o terapie inclusă în gama de servicii oferite de Clinica Albion Medical. Programul se adresează persoanelor care au un diagnostic de tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată. Acest program de grup de 14 săptămâni (sau mai scurt de la caz la caz) este conceput pentru a îmbunătăți memoria, abilitățile de rezolvare a problemelor și abilitățile lingvistice și este condus de psihologi acreditați. Dovezile stiintifice arată că stimularea cognitivă poate aduce beneficii persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată, indiferent de terapia medicamentoasă. Sesiunile se bazează pe opt principii fundamentale care includ stimularea mintală, promovarea de noi idei, gânduri și asocieri, maximizarea potențialului persoanelor cu tulburări neurocognitive, respect și centrare pe persoană.

Ce este programul de stimulare cognitivă?

 • Un program psihosocial de grup, oferit de psihologi acreditați, conceput pentru a îmbunătăți memoria, rezolvarea problemelor și dificultăților lingvistice.
 • Dimensiunea grupului este între 5-8 persoane.
 • Program desfășurat pe parcursul a maximum 14 sesiuni, fiecare cu durata de aproximativ o oră și jumătate, cu discuții structurate și activități de terapie de grup.

Cine ar trebui să participe?

 • Persoane care au primit recomandarea de la medicul specialist pentru a participa la aceste sesiuni
 • Persoane diagnosticate cu tulburare neurocognitivă uşoară până la moderată

Beneficiile terapiei de stimulare cognitivă

 • Îmbunătățirea limbajului și a comunicării
 • Creșterea concentrării pe învățarea implicită și pe abilitățile de rezolvare a problemelor
 • Îmbunătățirea calitatii vieții
 • Suportul persoanelor care se confruntă cu aceleași probleme

De ce ar trebui să particip?

 • Primiți beneficiile socializării, inclusiv: susținerea sănătății creierului, îmbunătățirea focalizării, consolidarea orientării temporale și spațiale, generarea sentimentului de incluziune și conexiune cu ceilalți
 • Raportul mondial Alzheimer din 2011 a indicat că Stimularea Cognitivă ar trebui să fie oferită în mod obișnuit persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată
 • terapia de grup oferă o atmosferă de susținere cu activități care oferă o gamă largă de experiențe multi-senzoriale și… este distractiv!

Locație și orar

Programul de Stimulare Cognitivă se va desfășura in persoana în cadrul serviciului “Memory Albion Medical”, Str Dimitrie Onciul, nr 14, Sector 2, Bucuresti (langa Foisorul de Foc). Programul va fi oferit incepand de sâmbătă 12 februarie 2022.

Recomandare

Admiterea în grupul de Stimulare Cognitivă necesită o trimitere de la un medic specialist. Pentru mai multe informații, vă rugăm să sunați la  Receptia Clinicii, Tel 0786 442249 sau sa ne scrieti la  [email protected]

Translate »