NOU! Sesiuni de grup pentru Stimulare Cognitiva, Terapie Ocupationala si Psihoterapie de suport

Ce este stimularea cognitivă

Stimularea Cognitiva este o terapie inclusă în gama de servicii oferite de Clinica Albion Medical. Programul se adresează persoanelor care au un diagnostic de tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată. Acest program de grup de 14 săptămâni (sau mai scurt de la caz la caz) este conceput pentru a îmbunătăți memoria, abilitățile de rezolvare a problemelor și abilitățile lingvistice și este condus de psihologi acreditați. Dovezile stiintifice arată că stimularea cognitivă poate aduce beneficii persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată, indiferent de terapia medicamentoasă. Sesiunile se bazează pe opt principii fundamentale care includ stimularea mintală, promovarea de noi idei, gânduri și asocieri, maximizarea potențialului persoanelor cu tulburări neurocognitive, respect și centrare pe persoană.

Ce este programul de stimulare cognitivă?

 • Un program psihosocial de grup, oferit de psihologi acreditați, conceput pentru a îmbunătăți memoria, rezolvarea problemelor și dificultăților lingvistice.
 • Dimensiunea grupului este între 5-8 persoane.
 • Program desfășurat pe parcursul a maximum 14 sesiuni, fiecare cu durata de aproximativ o oră și jumătate, cu discuții structurate și activități de terapie de grup.

Cine ar trebui să participe?

 • Persoane care au primit recomandarea de la medicul specialist pentru 
  a participa la aceste sesiuni
 • Persoane diagnosticate cu tulburare neurocognitivă uşoară până la moderată

Beneficiile terapiei de stimulare cognitivă

 • Îmbunătățirea limbajului și a comunicării
 • Creșterea concentrării pe învățarea implicită și pe abilitățile de rezolvare a problemelor
 • Îmbunătățirea calitatii vieții
 • Suportul persoanelor care se confruntă cu aceleași probleme

De ce ar trebui să particip?

 • Primiți beneficiile socializării, inclusiv: susținerea sănătății creierului, îmbunătățirea focalizării, consolidarea orientării temporale și spațiale, generarea sentimentului de incluziune și conexiune cu ceilalți
 • Raportul mondial Alzheimer din 2011 a indicat că Stimularea Cognitivă ar trebui să fie oferită în mod obișnuit persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată
 • terapia de grup oferă o atmosferă de susținere cu activități care oferă o gamă largă de experiențe multi-senzoriale și… este distractiv!

Locație și orar

Programul de Stimulare Cognitivă se va desfășura in persoana în cadrul serviciului “Memory Albion Medical”, Str Dimitrie Onciul, nr 14, Sector 2, Bucuresti (langa Foisorul de Foc). Programul va fi oferit incepand de sâmbătă 12 februarie 2022.

Recomandare

Admiterea în grupul de Stimulare Cognitivă necesită o trimitere de la un medic specialist.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să sunați la  Receptia Clinicii, Tel 0786 442249 sau sa ne scrieti la  [email protected] 

 

https://albionmedical.ro/centru-alzheimer/

Share the Post:

Alte postari recente

Translate »