Clinica Albion Medical

Nutritie si Consiliere pentru dezvoltare personala

Dr. Denisa Boștinã

Nutritionist acreditat si Consilier in dezvoltare personala; Medic rezident Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice http://www.dennutrition.blog

Sunt Dr. Denisa Boștină, fondatoarea tiparului Dennutrition, „Sănătate la superlativ”, Medic Rezident Specialitatea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, Nutriționist Acreditat și Consilier pentru dezvoltare personală (Life Coach).

Sunt o fire deschisă către tot ceea ce înseamnă inovație, medicină, psihonutrițieprevenție, stil de viață echilibrat, nutriție, autocunoaștere, relația aliment-pacient, complexitatea diabetului zaharat și a altor patologii metabolice. Autoare a cărții intitulate „SCHIMBARE”, doresc să transmit tuturor persoanelor  modul ideal de abordare a relației cu mâncarea, necesitatea dobândirii unui echilibru nutrițional în rândul familiilor, cum putem face față micilor tentații și cum putem schimba armonios stilul de viață.

 Nutriția este un domeniu complex, care înfățișează o multitudine de aspecte (medicale/ științifice, sociale și psiho-emoționale), iar rolul alimentației în viața de zi cu zi este unul extrem de important. Este identificată în fiecare specialitate medicală sau chirugicală în parte, aceasta ocupând primul loc în prevenția secundară.

 Echilibrul nutrițional aparține prevenției primare, alături de alți factori, precum renunțarea la fumat, analizele de rutină, screening-ul pentru alte boli, etc. Stilul de viață armonios este o încercare cu un impact destul de puternic în zilele noastre. Conștientizarea un eșec în marea majoritate a pacienților. Întârzierea în diagnosticare are la bază frica omului de a se prezenta la medic din considerente diverse, iar această perspectivă poate fi schimbată doar prin educație medicală și nutrițională. 

Conturând în ansamblu o idee principală, țin să afirm că prevenția este dușmanul tuturor bolilor cronice, iar tratamentul este prietenul lor. Mai bine prevenim, decât să tratăm. Alege sănătos!