Psihologia/Psihoterapia la Clinica Albion Medical

Clinica Albion Medical reprezintă un reper important în domeniul sănătății mentale, oferind servicii de psihologie și psihoterapie atât în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CAS), cât și contra cost. Aceste sesiuni sunt esențiale pentru abordarea și tratamentul diverselor tulburări psihologice, oferind pacienților sprijin și îndrumare profesională.

Accesul la Psihoterapie prin CAS

  • Număr Limitat de Ședințe Gratuite: Datorită limitărilor impuse de contractul cu CAS, Clinica Albion Medical poate oferi de obicei doar 2 ședințe de psihoterapie gratuite pe lună pentru fiecare pacient.
  • Durata și Structura unei Ședințe: Fiecare sesiune durează aproximativ o oră, incluzând 45-50 minute pentru terapie și 10-15 minute pentru aspectele administrative.
  • Satisfacția Nevoilor Majorității Pacienților: Pentru majoritatea pacienților, aceste două ședințe lunare gratuite sunt suficiente pentru a răspunde nevoilor lor terapeutice.

Opțiuni Suplimentare cu Plată

  • Ședințe Adiționale: Pacienții care doresc mai mult de două ședințe pe lună pot opta pentru sesiuni suplimentare contra cost, la prețul de 250 lei/ședința.
  • Alegerea Pacientului: Opțiunea pentru ședințe suplimentare se face exclusiv la solicitarea pacientului.

Procedura Accesării Psihoterapiei

  • Bilet de Trimitere Necesar: Pentru a accesa psihoterapia decontată de CAS, pacienții au nevoie de un bilet de trimitere către Psihiatrie de la Clinica Albion Medical.
  • Evaluare Psihiatrică și Plan de Tratament: O evaluare inițială psihiatrică este esențială pentru stabilirea unui plan de tratament, inclusiv a scrisorii medicale adresate psihologului.

Competențele Psihologilor

  • Diversitatea Competențelor: Psihologii Clinicii Albion Medical au diverse competențe și specializări, oferind astfel o gamă largă de abordări terapeutice adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Beneficiile Psihoterapiei și Importanța acesteia în Tratamentul Tulburărilor Psihologice

Psihoterapia, o componentă vitală în tratamentul tulburărilor psihologice, oferă numeroase beneficii pacienților care se confruntă cu diverse provocări emoționale și comportamentale.

Înțelegerea Profundă a Propriei Persoane

Psihoterapia ajută pacienții să dobândească o înțelegere mai profundă a propriilor gânduri, emoții și comportamente. Acest lucru este esențial în recunoașterea și gestionarea factorilor care contribuie la starea lor de bine.

Dezvoltarea de Strategii de Coping

În cadrul sesiunilor, pacienții învață strategii eficiente de coping pentru a face față stresului, anxietății, depresiei și altor tulburări emoționale.

Îmbunătățirea Relațiilor

Psihoterapia poate ajuta în îmbunătățirea relațiilor interpersonale, oferind unelte pentru comunicare mai eficientă și rezolvarea conflictelor.

Suport în Momentul Crizelor

Terapia oferă un sprijin vital în momentele dificile ale vieții, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, divorțul sau alte evenimente traumatice.

Aplicarea Psihoterapiei în Diverse Tulburări

ADHD

În cazul ADHD, psihoterapia ajută la dezvoltarea abilităților de gestionare a atenției și impulsivității, îmbunătățind astfel performanța școlară sau profesională.

Tulburări Anxioase

Pentru tulburările anxioase, terapia se concentrează pe identificarea și modificarea gândurilor și comportamentelor care alimentează anxietatea.

Insomnie

În cazul insomniei, terapia cognitiv-comportamentală poate oferi strategii eficiente pentru îmbunătățirea obiceiurilor de somn și reducerea gândurilor care împiedică odihna.

Accesul la Psihoterapie în Clinica Albion Medical

La Clinica Albion Medical, pacienții beneficiază de o abordare individualizată, fie că optează pentru sesiuni de psihoterapie în contract cu CAS sau pentru sesiuni private. Echipa noastră de specialiști în psihologie și psihoterapie este dedicată oferirii celei mai bune îngrijiri și sprijin pentru fiecare pacient.

Pentru mai multe informații sau pentru a programa o sesiune, vă invităm să contactați Recepția Clinicii Albion Medical la numărul de telefon 0786.442.249 sau 021.796.5110. Echipa noastră dedicată vă stă la dispoziție pentru a vă oferi suportul necesar în călătoria dumneavoastră către o mai bună sănătate mintală.

Întrebări Frecvente

1. Cât durează o sesiune de psihoterapie la Clinica Albion Medical?

O sesiune standard de psihoterapie la Clinica Albion Medical durează aproximativ o oră, din care 45-50 de minute sunt dedicate terapiei efective, iar restul timpului este alocat pentru administrare și note.

2. Cum pot accesa serviciile de psihoterapie decontate de CAS?

Pentru a accesa serviciile de psihoterapie decontate de CAS, aveți nevoie de un bilet de trimitere către Psihiatrie de la Clinica Albion Medical, urmat de o evaluare psihiatrică și un plan de tratament.

3. Este psihoterapia eficientă pentru tratamentul ADHD?

Da, psihoterapia poate fi foarte eficientă în tratamentul ADHD, ajutând la dezvoltarea abilităților de gestionare a atenției și impulsivității.

4. Ce tipuri de probleme sunt tratate în cadrul sesiunilor de psihoterapie?

Psihoterapia la Clinica Albion Medical poate aborda o gamă largă de probleme, inclusiv tulburări anxioase, depresie, ADHD, insomnie, probleme de relaționare, stres și multe altele.

5. Pot avea acces la mai mult de 2 ședințe de psihoterapie pe luna?

Da, pacienții care doresc mai mult de două ședințe pe lună pot opta pentru sesiuni suplimentare contra cost.

Share the Post:

Alte postari recente

Nutriția pentru Diabet Zaharat

O Abordare Esențială pentru Gestionarea Diabetului Dieta pentru diabet implică consumul celor mai sănătoase alimente, în cantități moderate și respectarea orarelor regulate ale meselor, este un plan

Citeste articolul
Translate »