Clinica Albion Medical

Psihologie si psihoterapie

Clinica Albion Medical ofera atat sesiuni de Psihologie/Psihoterapie cu decontare CAS (gratuit pentru pacient) cat si sesiuni cu plata cu psihologi si psihoterapeuti specializati.

 

Psihologie clinica

 • Evaluari si tratamente Psihologice (adulti si copii)
 • Consiliere psihologica pentru tineri si adulti
 • Evaluari si rapoarte psihologice pentru comisii medicale sau in vederea angajarii
 • Psihologia varstnicului
 • Consiliere vocationala si de cariera

Psihoterapie

 • Psihoterapie individuala
 • Psihoterapie de cuplu
 • Psihoterapie de grup
 • Psihoterapie cognitiv-comportamentala
 • Psiho-oncologie (consiliere si terapie specifica pentru pacient; terapie de sustinere pentru pacienti si apartinatori)
 • Hipnoterapie
 • Terapie ocupationala
 • Sesiuni de grup pentru stimulare cognitiva si terapie ocupationala

Cum puteti accesa serviciul de psihologie/psihoterapie?

Clinica Albion Medical este o clinica ce ofera servicii de Psihiatrie, Psihologie si Psihoterapie completate de alte servicii medicale (Neurologie, Endocrinologie, Diabet zaharat si Boli Metabolice, Nutritie, Ecografie).

Exista doua optiuni prin care puteti accesa serviciile de Psihologie si Psihoterapie la Clinica Albion Medical:

 

Gratuit cu decontare CAS

Pentru a beneficia de decontare CAS, veti avea nevoie de o trimitere de la medicul de familie sau de la un alt medic specialist in contract CAS. Biletul de trimitere trebuie sa fie facut catre un medic psihiatru din cadrul Clinicii Albion Medical.

Medicul psihiatru va efectua o evaluare a starii dumneavoastra de sanatate si va decide impreuna cu dumneavoastra asupra necesitatii unei evaluari psihologice sau a tratamentului psihoterapeutic, apoi veti putea aranja prima programare de acest gen la Receptie. In acest caz, veti putea beneficia de 2 sedinte de psihologie/psihoterapie pe luna, iar numarul de sedinte totale va fi decis de catre psiholog si medicul psihiatru curant.

Numarul de sedinte lunare este limitat conform contractului incheiat intre CAS si Clinica si, din pacate, nu acopera toate cerintele pacientilor nostri.

 

Sedinte de psihologie/psihoterapie cu plata

Orice pacient are libertatea sa aleaga varianta sesiunilor cu plata. In cazul sedintelor de psihologie/psihoterapie cu plata, pacientul nu necesita scrisoare de trimitere de la medicul de familie, iar numarul de sesiuni lunare  nu este limitat, dar depinde de sfatul si indicatia clinicianului. Unii pacienti solicita sa imbine sesiunile CAS cu cele cu plata, iar acest lucru este integral la alegerea pacientului.

Preturile pot fi vizualizate mai jos.

 

Echipa

Psiholog Clinician si Psihoterapeut

Doar cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog specialist clinician cu competente in psiho-oncologie si psihologia muncii

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog Clinician si Psihoterapeut / Hipnoterapeut

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie cognitiv-comportamentala

CAS sau cu plata; In Clinica sau Online

Psiholog Clinician si Psihoterapeut

CAS sau cu plata

Online sau in Clinica

Psiholog Clinician si Psihoterapeut - Cluj Napoca

Doar consultatii online
cu plata

Psiholog clinician si Psihoterapeut cu formare in Terapie integrativa

CAS sau cu plata

In Clinica sau Online

Despre Grupurile de psihoterapie cu Angela Enache

Incepand din 27/05/2022

Psihoterapia de grup reprezintă o formă de terapie psihologică, care s-a format plecând de la ideea cum că oamenii de-a lungul timpului s-au adunat în grupuri pentru a putea face față provocărilor și se bazează pe ipoteza cum că oamenii e necesar să treacă de la o stare de izolare la o stare ce implică contactul cu alți oameni pentru a putea face mai bine față situațiilor cu care se confruntă.

Ce se întâmplă mai exact într-o psihoterapie de grup?

Un grup de persoane se întâlnesc față în față și vorbesc despre ceea ce îi tulbură, iar terapeutul de grup are rolul de a susține grupul și a transmite grupului anumite ipoteze/teme ce rezultă din ceea ce se discută.

Ca în cazul oricărei forme de psihoterapie, ceea ce se discuta în interiorul grupului, va rămâne confidențial și nu se va discuta în afara grupului de terapie.

În timpul terapiei de grup oamenii descoperă că nu sunt singuri în problematica pe care ei o trăiesc, că sunt și alții care se confruntă cu dificultăți similare, lucru care poate fi încurajator în a putea găsi și descoperi noi soluții, altele decât cele gândite până în prezent.

Terapia de grup poate ajuta atât prin participare activă cât și prin observare, nimeni nu este constrâns să facă nimic din ce nu este pregătit și oferă posibilitatea de a observa și de a reflecta asupra propriei persoane cât și asupra celorlalți.

Beneficii ale terapiei de grup:  

 • Un sentiment crescut de sprijin și conexiune
 • Scăderea autocriticii și negativității
 • Încredere în forțele proprii
 • Găsirea de noi soluții
 • Posibilitatea unei înțelegeri mai clare a stării psihice
 • Dezvoltarea încrederii în ceilalți

Despre stimularea cognitiva in grup

cu Psiholog Maria Moglan

Ce este stimularea cognitivă

Stimularea Cognitiva este o terapie inclusă în gama de servicii oferite de Clinica Albion Medical. Programul se adresează persoanelor care au un diagnostic de tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată. Acest program de grup de 14 săptămâni (sau mai scurt de la caz la caz) este conceput pentru a îmbunătăți memoria, abilitățile de rezolvare a problemelor și abilitățile lingvistice și este condus de psihologi acreditați. Dovezile stiintifice arată că stimularea cognitivă poate aduce beneficii persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată, indiferent de terapia medicamentoasă. Sesiunile se bazează pe opt principii fundamentale care includ stimularea mintală, promovarea de noi idei, gânduri și asocieri, maximizarea potențialului persoanelor cu tulburări neurocognitive, respect și centrare pe persoană.

Ce este programul de stimulare cognitivă?

 • Un program psihosocial de grup, oferit de psihologi acreditați, conceput pentru a îmbunătăți memoria, rezolvarea problemelor și dificultăților lingvistice.
 • Dimensiunea grupului este între 5-8 persoane.
 • Program desfășurat pe parcursul a maximum 14 sesiuni, fiecare cu durata de aproximativ o oră și jumătate, cu discuții structurate și activități de terapie de grup.

Cine ar trebui să participe?

 • Persoane care au primit recomandarea de la medicul specialist pentru 
  a participa la aceste sesiuni
 • Persoane diagnosticate cu tulburare neurocognitivă uşoară până la moderată

Beneficiile terapiei de stimulare cognitivă

 • Îmbunătățirea limbajului și a comunicării
 • Creșterea concentrării pe învățarea implicită și pe abilitățile de rezolvare a problemelor
 • Îmbunătățirea calitatii vieții
 • Suportul persoanelor care se confruntă cu aceleași probleme

De ce ar trebui să particip?

 • Primiți beneficiile socializării, inclusiv: susținerea sănătății creierului, îmbunătățirea focalizării, consolidarea orientării temporale și spațiale, generarea sentimentului de incluziune și conexiune cu ceilalți
 • Raportul mondial Alzheimer din 2011 a indicat că Stimularea Cognitivă ar trebui să fie oferită în mod obișnuit persoanelor cu tulburare neurocognitivă ușoară până la moderată
 • terapia de grup oferă o atmosferă de susținere cu activități care oferă o gamă largă de experiențe multi-senzoriale și… este distractiv!

Clinica Albion Medical organizeaza astfel de grupuri de Stimulare Cognitiva, Terapie Ocupationala si Psihoterapie de suport.

Despre psiho-oncologie

cu Psiholog Mihaela Vintila

psiho-oncologie
Provocările negative din societatea noastra si evenimentele curente fac ca bolnavul cu patologie oncologica sa aiba din ce in ce mai multa nevoie de intervenția specializata a psiho-oncologului si a familiei apartinatoare.
 
Diagnosticarea afectiunii canceroase poate provoca o adevărată drama in viata bolnavului, dezorganizandu-i acestuia gandurile, emotiile, sentimentele si chiar faptele.
 
Conștientizarea propriilor nevoi cat si un  management specializat al starilor psihoafective in aceste cazuri se pot face numai apeland la un serviciu avizat si anume cel al specialistului psiho-oncolog. 
 
Studiile au constatat ca aflarea unei astfel de vesti sau implicarea prin acceptarea tratamentului de catre pacient mergang pana la vindecare depind in mare masura de starea sa psihica, de un confort psihoafectiv foarte bun si de asumarea propriilor nevoi. Toate acestea se pot obtine primind ajutor specializat din partea  psiho-oncologului.

GRUPURI DE PSIHOTERAPIE saptamanale pentru Depresie/Anxietate/Trauma – Psiholog Mihaela Vintila – 70 lei/sesiune

Despre Psihoterapia Online

cu Psiholog Angela Enache

În ce cazuri este recomandată psihoterapia online? 

 • Dacă locuiți într-o zona rurală sau sunteți plecat într-o altă țară, unde găsirea unui specialist în sănătate mintală este mai dificilă, psihoterapia online devine un instrument de care vă puteți folosi.
 • Dacă aveți probleme cronice de sănătate  sau o stare de sănătate ce implică o dizabilitate, psihoterapia online poate fi un ajutor de care aveți nevoie fără a fi necesar să părășiți casa.
 • Dacă aveți o viață profesională încărcată, cu delegații, psihoterapia online poate fi iarăși un ajutor binevenit.
 • Dacă vă simțiți mai confortabil în a folosi tehnologia decât a sta față în față cu cineva, psihoterapia online va poate ajuta să porniți pe acest drum.
 • Dacă partenerul sau partenera este departe și amândoi v-ați dori o terapie de cuplu, terapia online poate reprezenta un spațiu de întâlnire împreună cu psihoterapeutul.
 • Dacă familia este împărțită în “cele 4 zări”, însă simțiți că ați dori să ajungeți pe un front comun de întelegere, terapia online poate veni în întâmpinarea ridicării obstacolelor legate de distanța fizică

Apropierea poate fi si la distanta la Clinica Albion Medical.

Lista preturi

 • Consiliere psihologica / Psihoterapie individuala 200 lei
 • Evaluare psihologica / Teste psihologice (2 sedinte) 430 lei
 • Evaluare personalitate 300 lei
 • Psihoterapie copii 100 lei
 • Psihoterapie cuplu 250 lei
 • Evaluare psihologica la domiciliu 450 lei

  tariful include cheltuielile de transport

 • Evaluare copii DGASPC 200 lei
 • Aviz psihologic pentru angajare 150 lei
 • Evaluare psihologica comisie pensionare, handicap 150 lei
 • Evaluari pentru elevi scoala speciala 250 lei
 • Psihoterapie de grup - Psih. Maria Moglan 100 lei

  Stimulare cognitiva, Terapie ocupationala pentru tulburari de memorie

 • Psihoterapie de grup - Psih. Angela Enache 50 lei

  Izolare, insomnie, etc

 • Psihoterapie de grup - Psih. Mihaela Vintila 70 lei

  Depresie, anxietate, panica, trauma

Translate »