Ce este sindromul de burnout si cum il recunosti?

Stressul excesiv si prelungit poate cauza sindromul de burnout, ce este definit printr-o oboseala mentala, fizica si emotionala. Ca urmare, se pierde interesul si motivatia. In timp, se produc efecte negative ce pot reduce imunitatea sau pot cauza depresie.

Daca raspunzi cu “da” la intrebarile de mai jos ar fi indicat sa vorbesti cu medicul tau de familie sau cu un medic psihiatru.

1. Te simti epuizat in fiecare zi?

2. Simti ca fiecare zi vine cu noi sarcini care te depasesc si nu le mai poti face fata?

3. Simti ca tot ce faci este fara rost sau nu este apreciat?

4. Simti ca orice preocupare pentru munca sau viata ta este total inutila?

5. Simti ca fiecare zi este o zi tot mai rea?

Sindromul de burnout trebuie adresat cat mai repede cu putinta, atat de catre persoana care sufera cat si de angajatorul acestuia. O discutie directa si onesta impreuna cu o atitudine deschisa din partea angajatorului pentru gasirea unor solutii la locul de munca pot preveni deteriorarea sanatatii si efectele negative asupra productivitatii sau a relatiilor la locul de munca.

Clinica Albion Medical, Sector 2, Bucuresti ofera evaluari de Burnout cu Dr Ioana Silion, medic primar psihiatru. Consultatiile se pot face in Clinica sau Online. Programari rapide la:

https://albionmedical.ro/burnout-albion-medical/

Share the Post:

Alte postari recente

Nutriția pentru Diabet Zaharat

O Abordare Esențială pentru Gestionarea Diabetului Dieta pentru diabet implică consumul celor mai sănătoase alimente, în cantități moderate și respectarea orarelor regulate ale meselor, este un plan

Citeste articolul
Translate »