Programul de diagnostic si tratament ADHD Adult la Clinica Albion Medical

Clinica Albion Medical a fost una dintre primele clinici de psihiatrie din Romania care a recunoscut importanta evaluarii psihiatrice si psihologice pentru diagnosticarea ADHD la Adult si a coagulat o echipa de clinicieni experimentati din Bucuresti si Cluj pentru a veni in ajutorul numarului mare de pacienti care cautau un astfel de serviciu in Romania.

ADHD vine de la “Attention Deficit and Hyperactivity Disorder”, este o conditie medicala care apare evidenta din copilarie, inainte de varsta de 7 ani, si se mentine si la varsta adulta intr-o proportie de peste 60% dintre pacienti. Se manifesta prin lipsa de concentrare sau atentie, hiperactivitate si impulsivitate. Este o conditie ce poate fi tratata cu ajutorul psihiatrilor si psihologilor care au experienta in aceasta afectiune.

Incepand din 2019, medicii care au deja o experienta bogata in diagnosticarea si tratarea acestei afectiuni in cadrul Clinicii Albion Medical sunt: Dr Mira Milea-Carmaciu, Dr Ioana Silion, Dr Ovidiu Simu-Voina, Dr Simona Simion, Dr Roxana Finascu. Psihologii care efectueaza evaluari (testari) psihologice specifice in clinica noastra sunt: Anca Blot, Anita Marinescu-Constantin, Raluca Gordan, Maria Moglan, Camelia Ruxandar. Consultatiile sunt oferite atat in Clinica cat si online.

Alaturi de Asociatia Atipic, Clinica Albion Medical a contribuit la primele 3 editii ale Conferintei nationale “ADHD de la copil la adult” in anii 2020, 2021 si 2022. Dr Mira Milea-Carmaciu a tradus oficial in limba romana testul de screening ADHD (ASRS) de la Harvard. Dr Ioana Silion este medic primar si doctorand in ADHD. Suntem bucurosi ca alaturi de noi s-au format si alti psihiatri din Bucuresti cu interes special in ADHD Adult si in acest fel s-a extins reteaua de clinicieni cu o astfel de experienta.

Programul de diagnostic si tratament ADHD Adult al Clinicii Albion Medical contine urmatoarele etape:

  1. Evaluare psihiatrica (cu plata sau cu decontare CAS)
  2. Evaluare psihologica (teste specifice)- 2 sesiuni, de obicei cu plata- sesiunile psihologice sunt limitate de CAS, iar cererea fiind extrem de mare si sesiunile necesitand un timp mai indelungat, se depasesc cu mult limitarile de decontare.
  3. Consultatie de psihiatrie pentru discutarea rezultatelor obtinute ca urmare a testarilor psihologice, urmata de sfaturi terapeutice
  4. Sesiuni de psihoterapie si consiliere specifica, individuala sau de grup

Pentru mai multe informatii, puteti vizualiza sectia de ADHD Adult din site-ul clinicii https://albionmedical.ro/adhd-adult-albion-medical/ sau ne puteti contacta direct prin telefon la 0040 786 442249 sau prin email la [email protected]

Share the Post:

Alte postari recente

Translate »