Psihoterapia online- Clinica Albion Medical

Apropierea poate fi si la distanță. Clinica Albion Medical.

Angela Enache, Psiholog Clinician si Psihoterapeut, Clinica Albion Medical, Sector 2, Bucuresti

În contextul actual, când prezența fizică în cabinetul psihologului poate fi dificilă, psihoterapia online poate deveni un instrument care să vină în ajutorul celor care își doresc să înceapă un proces de înțelegere asupra propriei stări și asupra relațiilor cu ceilalți.
Atunci când vorbim despre psihoterapie online sau despre alte servicii destinate sănătății – cum ar fi un consult psihiatric online sau consult neurologic online, vorbim de orice tip de interacțiune terapeutică profesională care se folosește de internet pentru a putea conecta specialiștii cu pacienții lor.

Pe lângă situația actuală pandemică, alte obstacolele care pot împiedica prezența fizică în cabinet poate fi datorată fie unor stări psihice care să împiedice ieșirea din casă, cum ar fi anxietatea generalizată, diferite tipuri de fobii, gânduri neobișnuite, atacuri de panică, și altele, fie datorate distanței prea mari, costurilor transportului sau lipsei de timp. 

S-ar putea pune întrebarea “în ce măsură acest tip de terapie are rezultate”, iar răspunsul a fost dat atât de numeroasele studii care validează eficiența acestei forme de terapie, cât și de experiența acumulată în ultimii ani.

De ce ați alege să începeți un proces de psihoterapie la Clinica Albion Medical?

Psihoterapeutul este pregătit pentru a lucra în orice problemă ați dori să o aduceți spre a fi înțeleasă.
Mulți oameni cred că ar trebui să aștepte până va ajunge cu adevărat la “fundul borcanului”, însă există varianta mai puțîn păguboasă pentru psihic, aceea de a încerca să înțelegeți ce se întâmplă cu dumneavoastră și ce se întâmplă în relațiile importante din viața dumneavoastră fără să ajungeți mai întâi la epuizare.

Totodată, începerea unei psihoterapii în cazul patologiilor mai severe (stări de anxietate intensă, psihoze sau depresii mai severe) ar putea reduce riscul de internare într-un spital de psihiatrie. Acest lucru este benefic atat pentru pacient cat si pentru sistemul national de sanatate, prin reducerea aglomerarii in spitale si a costurilor asociate pentru sistem.

Prin urmare, psihoterapia online este o alternativă sigură la psihoterapia față în față atunci când nu există acces la o prezența în cabinet. Mai mult decât atât, în prezent se poate opta pentru psihoterapie gratis, decontata de CAS, în baza unei scrisori de trimitere de la medicul psihiatru, Scrisoarea de trimitere se poate obtine la recomandarea medicului psihiatru sau a altui medic specialist care la randul sau se afla in contract CAS.

În ce cazuri este recomandată psihoterapia online? 

  • Dacă locuiți într-o zona rurală sau sunteți plecat într-o altă țară, unde găsirea unui specialist în sănătate mintală este mai dificilă, psihoterapia online devine un instrument de care vă puteți folosi.
  • Dacă aveți probleme cronice de sănătate  sau o stare de sănătate ce implică o dizabilitate, psihoterapia online poate fi un ajutor de care aveți nevoie fără a fi necesar să părășiți casa.
  • Dacă aveți o viață profesională încărcată, cu delegații, psihoterapia online poate fi iarăși un ajutor binevenit.
  • Dacă vă simțiți mai confortabil în a folosi tehnologia decât a sta față în față cu cineva, psihoterapia online va poate ajuta să porniți pe acest drum.
  • Dacă partenerul sau partenera este departe și amândoi v-ați dori o terapie de cuplu, terapia online poate reprezenta un spațiu de întâlnire împreună cu psihoterapeutul.
  • Dacă familia este împărțită în “cele 4 zări”, însă simțiți că ați dori să ajungeți pe un front comun de întelegere, terapia online poate veni în întâmpinarea ridicării obstacolelor legate de distanța fizică

Recomandări în psihoterapia online la Clinica Albion Medical:

  • Veți primi instrucțiuni clare și explicate cu răbdare de către colegele de la recepție, urmând pașii pentru a vă putea conecta cu specialistul solicitat.
  • E recomandat să tratați întâlnirea online ca și cum ar fi față în față, adică să încercați pe cât posibil să aveți o poziție confortabilă, în afara patului, de exemplu pe scaun la birou.
  • Ora de terapie reprezintă un spațiu destinat dumneavoastră, așadar este important să puteți limita orice posibilă întrerupere/perturbare din jur. Îi puteți ruga pe cei din casă să vă ofere acest spațiu, iar dacă acest lucru nu este posibil puteți lua în considerare ideea de a face terapie în mașina personală de exemplu.
  • Psihoterapia presupune o expunere brută a ceea ce este trăit, așadar recomandarea noastră este ca atât înaintea cât și după încheierea ședinței să va luați un răgaz de 10-15 minute pentru a lasă să se așeze ceea ce s-a lucrat. Onorează aceste pauze ca părți necesare ale întregului tău proces de terapie.

La Clinica Albion Medical suntem alături de dumneavoastra facilitând accesul la profesioniști pentru a depăși mai ușor această perioada. Aveți posibilitatea de a va programa atat online cat si telefonic pentru consultații în Clinică sau pentru Consultații la distanță (Consultații online), atât cu plată cât și consultații cu bilet trimitere, decontate de CAS.

Share the Post:

Alte postari recente

Translate »