Clinica Albion Medical

Psihiatrie generala adulti

Tulburare afectiva depresiva

Depresia este o afectiune  foarte comuna si care se poate prezenta diferit de la o persoana la alta. Conform WHO, aproximativ 280 milioane din populatia globului sufera de depresie, care este cea mai comuna cauza de dizabilitate la nivel mondial. In cazuri extreme depresia severa poate cauza suicid. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii.

Exista tratamente eficiente farmacologice si nefarmacologice pentru tratarea eficienta a depressilor minore, moderate si severe.

Anxietate si Fobii

Anxietatea este o senzatie de stress, panica sau frica care afecteaza viata de zi cu zi atat psihic cat si fizic. Exista diverse tipuri de anxietate: anxietate generalizata, anxietate sociala, anxietate legata de sanatate. Simptomele ce indica anxietate pot fi: agitatie, iritabilitate, oboseala, dificultate in concentrare, insomnia, tensiune musculara. Anxietatea poate coexista cu depresia sau adictia la alcool.

Fobia este un tip de tulburare anxioasa care apare ca o teama extrema si debilitanta fata de un obiect, un loc, o situatie, un animal. Simptomele cauzate sunt greata, transpiratii, palpitatii, tremor, dureri de burta, diaree.

Tulburare obsesiv-compulsiva

Ganduri obsesive nedorite, frici recurente, generatoare de ingrijorare, care supara si pe care nu le putem indeparta, impotriva carora dezvoltam actiuni sau ritualuri compulsive, care ne reduc pentru moment starea de neliniste, dar care ne perturba la randul lor prezentul si randamentul activitatilor zilnice.

In cazul in care aceste ganduri sau ritualuri va afecteaza viata de zi cu zi, este important sa cereti ajutor de la un Psihoterapeut sau Medic specialist pasihiatru.

 

Tulburare afectiva bipolara

O tulburare ce afecteaza in special dispozitia, gandirea, emotiile si comportamentul si care cauzeaza perioade de euforie sau agitatie prelungite si care alterneaza cu stari de depresie prelungite. Episoadele de depresie si manie se pot alterna, de obicei dupa perioade lungi de timp.

Tratamentul consta in:

  • Recunoasterea simptomelor inainte ca ele sa devina necontrolabile
  • Sfaturi pentru stilul de viata: exercitiu fizic, somn, atentie la dieta,
  • Tratament medicamentos
  • Tratament psihologic
  • Controale regulate la medical psihiatru

Adictii

Tutunul, alcoolul, drogurile, jocurile de noroc, jocurile de computer pot cauza dependenta cronica, progresiva si incurabila ce poate avea consecinte psihologice, sociale, biologice severe asupra persoanei suferinde dar si asupra familiei. Tratamentul se poate face prin recuperare treptata.

Oprirea brusca a unei adictii severe poate cauza sevraj, adica simptome foarte neplacute cauzate de lipsa “drogului”, ceea ce face pacientul sa continue cu  adictia, nefiind in acest fel capabil sa intrerupa cercul vicios.

Adictiile pot afecta foarte serios nu numai starea psihica si fizica a pacientului, dar si situatia lui educationala, profesionala sau relatiile sale de familie si prietenie.

Adictiile pot fi tratate. Pe langa cooperarea pacientului este nevoie si de suportul familiei extinse.

Tulburari de somn

Exista diverse tipuri de tulburari de somn, unele cauzate de afectiuni fizice si altele cauzate de afectiuni psihice: insomnii, parasomnii, apneea in somn, narcolepsia, sindromul picioarelor nelinistite. In functie de un diagnostic corect, tratamentul poate include o combinatie de medicamente si modificari ale stilului de viata si igienei somnului.

Cateva sfaturi pentru un somn mai bun

  • ore regulate de culcare si trezire
  • ambianta placuta in dormitor 
  • un pat, saltea si perna confortabile
  • exercitiu fizic regulat fara a exagera seara
  • reduceti cafeina, in special seara
  • nu exagerati cu mancarea si alcoolul seara; 
  • evitati fumatul; nicotina este un stimulant.
  • incercati sa va relaxati la culcare 
  • nu va ganditi la lucruri stresante in pat
  • daca chiar nu puteti adormi, nu stati in bed ingrijorat de aceasta situatie si evitati sa va uitati mereu la ceas.

ADHD Adulti

ADHD este cunoscut ca fiind o tulburare hiperkinetica. De obicei diagnosticul este stabilit in copilarie (in special pentru formele severe), insa 50-60% dintre adolescenti continua sa prezinte aceste simptome si in perioada adulta.

Persoanele cu ADHD pot suferi si cu alte afectiuni ca de exemplu anxietate, adictii sau probleme de somn. Pentru mai multe informatii accesati aici https://albionmedical.ro/adhd-adult/

 

Dificultati de memorie

MEMORY ALBION MEDICAL este un Serviciu de Evaluare si Suport pentru pacienti cu  forme usoare de afectare a memoriei pana la forme severe in boala Alzheimer, demente de alte etiologii, boli cronice, afectiuni oncologice sau ca urmare a unor interventii chirurgicale majore, invalidante sau nu. . Oferim suport psihologic  si apartinatorilor.

Mai multe informatii aici: https://albionmedical.ro/memory-albion-medical/

Sindromul Burnout

Stressul excesiv si prelungit poate cauza sindromul de burnout, ce este definit printr-o oboseala mentala, fizica si emotionala. Ca urmare, se pierde interesul si motivatia. In timp, se produc efecte negative ce pot reduce imunitatea sau pot cauza depresie.

Mai multe informatii despre evaluari Burnout puteti gasi aici: https://albionmedical.ro/burnout-albion-medical/ 

Psihozele si Schizofrenia

Schizofrenia este o afectiune mintala severea si de lunga durata in care puteti auzi, vedea sau crede lucruri care nu sunt in realitate. Este o forma de psihoza. Cei mai multi experti cred ca aceasta afectiune este cauzata de o combinatie intre factorii genetici si cei de mediu.

Aceasta afectiune poate fi controlata in multe cazuri prin tratament medicamentos antipsihotic si psihoterapie. 

Sansele de recidive severe ale schizofreniei pot fi reduse daca schizofrenia este bine ingrijita prin:

  • recunoasterea semnelor unui episod acut
  • respectarea medicatiei regulate conform instructiunilor medicului specialist psihiatru
  • mentinerea contactului cu cei dragi si cu grupuri de suport

Disforia de gen

Disforia de gen este sentimentul de disconfort sau suferinta intensa cauzate de perceptia diferentei dintre identitatea de gen si sexul atribuit la nastere sau caracteristicile fizice legate de sex.

Identitatea de gen se refera la felul in care noi ne vedem pe noi insine si cum ne descriem. Cei mai multi dintre noi ne descriem ca “femeie” sau “barbat”. Acestea sunt descrise ca identitati binare. Unele persoane se percep ca fiind de gen diferit fata de sexul biologic sau chiar considera ca identitatea de gen nu conteaza pentru ei.

Clinica Albion Medical ofera consultatii de psihiatrie si endocrinologie pentru diagnosticarea disforiei de gen.

Tulburari de personalitate

O persoana cu tulburare de personalitate gandeste, simte, se comporta si relationeaza cu altii foarte diferit in comparatie cu o persoana obisnuita.

Exista mai multe tipuri de tulburare de personalitate ca de exemplu tulburarea borderline (de granita) sau tulburarea antisociala, etc.

Tratamentul este prin psihoterapie in special, dar si prin medicatie care se adreseaza depresiei, anxietatii sau simptomelor psihotice.

Echipa

Medic Primar Psihiatru; Doctorand in Stiinte Medicale Catedra de Psihiatrie

Director Medical

CAS sau cu plata

In Clinica sau online

Medic Primar Psihiatru; Doctor in Stiinte Medicale

CAS sau cu plata

In Clinica sau online

Medic Primar Psihiatru - Cluj-Napoca

Consultatii online cu plata

Dr Roxana Finascu

Medic Specialist Psihiatru Psihoterapeut cognitiv-comportamental in formare

CAS sau cu plata

In Clinica sau online

Medic Specialist Psihiatrie ; Psihoterapeut Adlerian in supervizare

CAS sau cu plata

Medic Specialist Psihiatrie

Doctorand in Stiinte Medicale

Doar cu plata

Translate »